January 7, 2011

Bicara Hati

.::Novel Bicara Hati Alaf 21- Damya Hanna::.


                            


Sinopsis Cerita ini :

    DALAM satu kemalangan kecil yang tidak disengajakan, Tengku Syahran dan Zahlia bertemu. Ketika itu, Tengku Syahran sedang buntu memikirkan cadangan emeknya yang ingin menjodohkan dia dengan Linda, seorang perempuan yang tidak pernah dicintainya..
    Seminggu mengenali Zahlia, Tengku Syahran menyatakan hasratnya untuk memperisterikan Zahlia demi mengelak dirinya dikahwinkan dengan Linda.. Zahlia terkejut dengan permintaan Tengku Syahran.. Tengku Syahran tidak dikenalinya dan tidak mungkin Zahlia boleh jatuh cinta dengan pemuda itu..
    Zahlia serba salah untuk menerima lamaran itu..Pelbagai cara dilakukan oleh Tengku Syahran untuk memenangi hati Zahlia..Akhirnya Zahlia akur tetapi dengan syarat, hak hak peribadinya tidak akan diganggu..
    Setelah diijab kabul, Tengku Syahran mula berubah..Egonya terlalu tinggi dan dia tidak mengikut perjanjian yang telah ditetapkan..Zahlia rasa tertipu..Tengku Syahran telah mungkir janji..Kini timbul pelbagai konflik dalam rumah tangganya..
     Benarkah hakikat bahawa perkahwinan yang berdasarkan kontrak tidak dapat mengundang rasa cinta, kasih sayang, dan kerinduan ? Bicara Hati sebuah kisah yang dapat mengungkap segala rahsia..

p/s : Novel ini best, sedih , gembira , bahagia , menyampah , benci dan macam macam perasaan yg timbul bila baca novel ni..dalam 3 hari aku dah boleh habiskan membaca novel ni (aku hayati betul betul cerita ni sebab tu lambat habis)..nak tahu pengakhiran cerita ni?? senang jea * Dapatkan dipasaran*..Aku jamin sekali korang baca pasti nak baca lagi..haahaaha

No comments:

Post a Comment

Search This Blog